Sunday, 1 June 2014

Review Set Bersalin Nona Roguy


First baby dulu guna set berpantang Nona Roguy ni..bagi saya memang best dan berbaloi dengan harga..tapi still ada lagi sebab tak displin guna sampai habis berpantang..set nona roguy ni dua2 ada, untuk luaran dan dalaman juga..

Set ni mengandungi 6 barang:

Phytonatal (90 tablet)
banyak-banyak ni paling suka pil phytonatal ni..selalu ibu lepas bersalin mesti susah bila nak membuang..dan lagi satu sebab takut nak meneran lagi-lagi kalau bersalin normal kan..pil ni makan memang komfirm senang membuang dan kadang-kadang boleh tak tahan sangat sebab tak sempat ke toilet..almaklum la ibu bersalin nak jalan pun slow sangat kan..kalau boleh berlari senang la..hihi.tapi makan awal pagi, so tengahari atau petang dah rasa nak membuang..kalau makan malam-malam susah lak nak membuang tengah malam kan..

Herbanika Barut (60g krim)
Ni krim untuk sapu kat bahagian perut sebelum pakai bengkung..mungkin untuk kuruskan perut kot..

Minyak Herbanika (100ml)
minyak ni agak panas bila pakai..selalu pakai kat perut gak..bole sapu kat bahagian lain gak..

Akar Herbanika (10tbag)
ni macam teh herba..1 uncang tu bole guna banyak kali..tapi kena simpan dalam bekas tertutup dan simpan kat peti sejuk tiap kali guna..rasa teh ni ok tak la terlalu pekat dan bau herba sangat..boleh ditelan lagi..

Herbanika Lulur (100g)
Herba ni dalam botol, tiap kali nak mandi kena bancuh dengan air suam..agak-agak pekat dan tak cair sangat boleh lumur satu badan terutama dicelah-celah..senang kata satu badan la lumur dengan lulur ni..lepas pakai ni rasa kulit licin sangat..yang ni paling cepat habis masa guna tu..

Uncang Cuci Herbanika (10 tbag)
Ni pulak rupanya lebih kurang macam teh akar herbanika tu, tapi yang ni untuk mandian dan cuci yang bawah tu..rendam uncang ni dalam air suam..pun boleh guna 2,3x untuk satu uncang..bila da siap mandi dan guna lulur tu, boleh la mandi dan gosok dengan air herbanika ni...

Bagi saya set ni bagus dan lengkap..lepas habis pantang pun orang tegur nampak berseri dan slim balik..selain berpantang makan, set ni pun membantu kurangkan berat badan dan buang lemak-lemak yang tak perlu..untuk pantang kali kedua ni mesti la pilih yang ni gak..n pastinya untuk dalaman, pilih set bersalin shaklee gak..nanti saya akan review set bersalin shaklee tu lak pas berpantang nanti ye..

2 comments:

  1. kema pun nak buat review pasal nr ni tapi tak terbuat2 sbb xhabis guna lagi smpai isekarang hahaha. hebatnye rahmah dpt telan teh herba tu..

    ReplyDelete
  2. kema.. ade lg gak smpai skang exp oct 2014...sempat lg guna pantang ni..yeaaahhhh! tp memg best set ni aku suke... =)

    ReplyDelete