Wednesday, 26 December 2012

peplum vs durian crepe

ohhh durian crepe...bila la diri ini dapat menjamah mu...haha.sekarang ni ramai betul orang post kat facebook pasal durian crepe...lagi satu peplum! i really love peplum sebab comel...durian crepe mesti sangat best kan?peplum bole la beli online...kalau durian crepe? saya nak makan yang dari Cuppacake B'Licious je...mungkin kena tunggu bila balik kampung kot...tunggu daku durian crepe!hihi..sekarang hanya dapat menatap gambarmu sampai terliur aku tengok...


Peplum yang aku selalu beli lak dari DazzledEssentialBoutique... memang best2 baju dia...kain pun lembut je...sebab tu ulang beli dari dia da 3kali...hihi. Peplum lace cam gambar kat bawah ni memang so gorgeous tau! full lining lg! sayangggg sgt nak pakai... akan merasmikannya untuk special date coming soon ni... can't wait!


Monday, 22 October 2012

LIKE... LIKE... LIKE!

hahhhhhh...mesti semua orang da biasa wat benda ni kan...so apa kata ringan kan jari jemari tu untuk LIKE page ni lak...


da lama rasa nak ada online bisnes tapi tak terbuat2...last-last nak wat gak..walaupun banyak da online shopping for barang-barang baby, tapi sebab saya ada baby, saya still nak jual barang-barang baby gak... sebab barang baby comel...tak caye ke?ni bukti nya...






comel tak?comel tak? so apa lagi...jalankan tugas anda...

1.LIKE
2.cuci-cuci mata
3.shopping! kalau berminat la


~thank you my dear friends~

Sunday, 21 October 2012

kawan baru hadif

kawan baru??ohhh..bukan adik baru ye...jangan salah paham...saya still nak bermanja dengan mama saya sorang...hihi.siapakah gerangan nya tu..ni la dia..ADAM MIKAIL..anak kawan papa saya...mama Adam ada kursus kat kk selama 3 hari..so mama saya mengofferkan diri untuk tolong jagakan Adam...yeahhh...at least saya ada kawan baru...selalu ada mama je boring...haha...

DAY 1
ni kawan saya ADAM!mintak rambut sket bole? =)
nak posing ngan Adam la..
 Adam tengok kamera..mama saya nak snap gambo ni..
 Adam tengok tv dulu,saya nak amik ball tu..
 nape Adam nangis ni..pampers da penuh eh?diam..diam..jom kita g mandi dulu..

DAY 2
sesi perlawanan gigit-menggigit..baby2 cam kami memang suka ni...
setelah penat bermain,kita tido dulu...=p

DAY 3

 Adam main la sama-sama jom...
 saya memang suka berposing
 dan menyengih bila mama amik gambar saya..bio la Adam main sorang...janji interframe muka...
saya suka kacau Adam..amik botol susu Adam..pastu dia nangis..sorry Adam!hihihi...

minggu ni saya da tinggal sorang ngan mama saya..Adam da balik beufort..saya gembira ada kawan..bye2 Adam..nanti jumpa lagi..


x.o.x.o,
Rayhan Hadif 








Thursday, 18 October 2012

the tip of borneo,kudat

recommended hotel:kudat golf & marina resort
lunch:kudat golf club house
dinner:star tomyam di esplanade sidek (orang kelantan masak,sure sedap)

ni cerita minggu lepas,tapi tersangat la malas nak update kat blog..saja nak share some good info for siapa-siapa yang nak pergi kudat..

lets start the story..pagi-pagi lagi papa da kejut kami berdua bangun..pukul 6.30..sangat la mengantok..baby pun kena gak bangun awal..haha..padan muka baby..kami bersiap-siap la..mandi and breakfast..barang-barang semua da packing malam tadi..everything ok cuma risau food for baby..tak sempat nak beli cerelac for him..harap-harap ada jual kat sana..sampai camtu sekali aku fikir sebab selalu pergi mana-mana susah sket nak cari kedai..tapi rupanya kat kudat pembangunannya is quite good maybe because of there is an airport there..so senang la sikit import barang-barang kot instead of tempat yang tiada airport.

pukul 8.30 kami pun bertolak..dari kk ke kudat is about 200km which is took 3hrs to get there..



papa drive while mama of course look after baby hadif at the back..nasib baik he still want to seat properly at his carseat..kalau dia bosan mama terpaksa jadi clown jap untuk hiburkan hati dia..haha.tapi cam da muat-muat je carseat ni.. supposedly it can be used till 1y..tapi sebab hadif membesar dengan sihatnya,mungkin he need a new carseat yang for toddler..

sepanjang jalan kiri kanan kebanyakannya just a nice green view..rasa sejuk je mata..tapi lama-lama bosan gak la sebab 3hrs kan..mama ngan baby,apa lagi..membuta je la sebab mengantuk..kesian papa drive sorang..

lepas 3hrs,hoooray da sampai..kami stay kat kudat golf & marina resort..tengok kat google tu hotel paling ok kat situ..dekat dengan kudat town and 30minutes to simpang mengayau (the tip of borneo)

kebetulan ada promotion sepanjang oktober ni sebab anniversary hotel tu,so just RM140/night..

lepas da check-in dan berehat,kami bercadang nak pergi makan sebab perut masing-masing da kelaparan..bole la try lunch di kudat golf club house..only 5minutes from the hotel..akhirnya jumpa gak makanan sedap kat sabah ni..haha.sorry to say...


time tu baby da kepenatan,kengantukan,kelaparan..dia meragam dan terpaksa makan bergilir-gilir..ni dia budak yang dimaksudkan..menangis sudah..
sampai-sampai je terus tido sampai kul 4.30pm..memang penangan penat duduk lama dalam kereta agaknya..bole request baby coat from them..
baby da bangun kami pun bersiap-siap nak pergi tempat yang sepatutnya..the tip of borneo..







pipi pau sibuk nak bergambar..

memang best kat situ..environment and view are so nice..mengimbau kembali kenangan honeymoon kat bali dulu..hihi.

before balik hotel tu, kami singgah dinner dulu kat restoren star tomyam di esplanade sidek..orang kelantan tu yang masak..sure la sedap..da la murah..terus order banyak-banyak sampai kekenyangan..tengok orang sebelah,mak aikk..kami punya makanan sama banyak dengan meja sebelah yang makan 5 orang..memang betul-betul melantak..haha.

the next day pagi breakfast and swimming..


 on the way balik,singgah dulu di maranjak longhouse..saja-saja pergi sebab tak pernah tengok..





sekian...selamat melawat ke kudat!

Sunday, 7 October 2012

babywearing

the main purpose i bought it because our home at 3rd floor without a lift..it's difficult for me to bring hadif when we are going out without papa..tak larat naik tangga sambil dukung hadif,bawak barang-barang lagi?sampai rumah terus pengsan!hahaha..

why i choose boba 3G instead of other baby carriers?

1. it was because of the advertisement at facebook by mama panda store...it seriously attracted me to buy it..mak tak leh tahan tengok lama-lama,mata jadi gatai..hihi.
3. it comes with gorgeous printed design (tweet, soho, lila, kangaroo)...i choose tweet instead of others because my hubby also love it.

tweet,lila,kangaroo,soho (from google image)..
in a box (from google image)
3. it can be use for infant without insert but the weight must be more than 3.5 and until 20kg.
4. in hope that it'll be long lasting for the use of "adik-adik" baby hadif..uhukk..banyak nya adik?insyAllah..i dream to have 4!bila tu?? (^______^)

it's mine..i named it as BiBo (birdy boba)!
 the model with back carry =p
the model with front carry =)

pasni kalau balik kampung senang la da tak yah nak angkut stroller sana sini..worth to have it because it can be used for multiple purposes.TQ mama panda store!