Saturday, 11 August 2012

cahaya ramadhan

semalam ada majlis berbuka puasa bersama anak-anak yatim di le Meridien..they are come from asrama anak yatim in kk..it was organized by SPE International..after maghrib,berbuka puasa bersama-sama..then sesi bagi duit raya to them..bersyukur sangat for us yang still have parent and families..

part of them
mama vs papa
mama+papa
mama+hadif
we also perform solat terawih together..i put hadif next to me..this is him playing alone..
after finished solat, mama in telekung with hadif!there we are...
before going back home, makan brownies with ice cream..nyum2!only a week left for us to grab the opportunity to beribadah in this Ramadhan Al-mubarak month...moga mereka anak-anak yatim all over the world akan sentiasa dilindungi dan disayangi like others..

i love my FAMILY!






HABIB RantaianKasih

For the Aidilfitri promotion, Habib send us a booklet saja nak membulukan mata-mata kaum hawa ni kan..besides, we also got hari raya card and duit raya envelop..aissshhh..raya nak dekat ni,macam-macam promotion and sale ada..nak beli lagi tambah collection?memang tak la..but i just want to shorten my necklace and bracelet..selalu je tercekik sebab my hadif suka tarik necklace sesuka hati dia,pasni tak dapat la nak tarik lagi =p..we went out to suria sabah for that purpose..current gold 916 price is RM 177 after less..so for those who want to add their jewelry collection,bole la menghabiskan duit anda..bagi pakcik Habib kaya hari raya ni..hahaha.upah for that was RM15/item.so neckalce+bracelet cost me RM30.tak dapat kurang daaa..while waiting for it, me looking for additional accessory for my necklace which is locket la kan..at first, i just survey the locket that have same price because i want to trade in..and..........


finally...i got this!hihihi..^______^


harus la berposing...haha! 



bazar oh bazar..

siapa orang semenanjung yang tinggal kat kk?meh i share bazar ramadhan yang jual makanan selera semenanjung..kalau kat semenanjung sure bazar ramadhan bersepah-sepah macam cendawan tumbuh lepas hujan..dalam sejarah, tahun ni baru sekali pergi bazar...kesian kami..meh pergi Lok Kawi Army Camp, Jalan Putatan..memang tak mengecewakan..paling marvelous nasi kerabu orang kelantan buat..minggu lepas dapat la hilang kempunan nak makan best2 masa buka puasa..buka puasa kat hotel memang lot of choices, but still rasa tak puas ok..sebab makan pakai sudu garpu bagai..memang bukan anak jawa punya stail..hahaha..seronok giler dapat beli makanan kegemaran..beli nasi kerabu, ABC, bubur lambuk, kuih-muih, air tebu..semua sedap!hilang rindu nak g bazar da..hihi.so arini sebab weekend,papa pergi bazar lagi untuk beli nasi kerabu gak..haha.i malas nak ikut sebab tadi da pergi jalan-jalan kat suria sabah...so da kepenatan la...nak tunggu hasil papa beli harini...hehe

p/s:entry kali ni tak da gambar untuk tatapan...puasa nanti terliuq!

Monday, 6 August 2012

holiday

oh..i'm craving for it.."HOLIDAY"..eventhough i'm a housewife but i'm also want to go for a holiday..as i remember the last place i went was last year..following my hubby to paka..it's been a long time..since i've a baby now,it's not easy to go to holiday as he is still young and it'll difficult for us to handle it..and the place i want to go need to go by flight..hurrrmmm..let's check it out the places that i'm craving for..

SIPADAN..beutiful island!

BANDUNG..shopping heaven!

or

LANGKAWI..the giant eagle!


waiting for the suitable time to be there!be patient mama...aishhhhh...


Thursday, 2 August 2012

Iftar without PAPA

today papa off to terengganu..3 days duduk rumah with hadif..mama+hadif bersiap2 untuk hantar papa to airport..after that going to iftar with papa's officemate..while mama drive,baby kena la seat properly ye..

ni baby looks so sleepy..

sampai awal sangat!so wait for my friends (tiba2 da jadi kawan lak..hihi)

mye mye ni memang suka jaga hadif..so mama bole makan banyak2..

 ni lak dyeana..also sabahan..

nasi brayani..nyum2..konon2 makan ni je..lepas tu semua aku sauk.. =p

best kat sini sebab buka awal..6.34pm da bole berbuka..antara semua tempat,sini paling marvelous and variety of choices..if nak try bole la comes to Promenade KK..

SELAMAT BERBUKA!