Tuesday, 27 May 2014

memilih stroller baby yang stylo dan best

Hadif dulu pakai stroller Esprit Jet Stroller..stroller ni tak terlalu bulky dan bukan jenis buggy gak..tengah2 kot..tapi stroller ni sgt la banyak berjasa untuk kami..memang sangat menggunakannya sampai sekarang..travel, balik kampung, naik flight dan pergi shopping complex still bawa ni bersama lagi.. sangat berguna sebab kalau mengantok, Hadif terus tertidur dalam stroller.


boleh fully recline if baby tidur
boleh adjust 3 positions
basket boleh letak banyak barang

masa tu beli sekali padding ni bagi lagi empuk.. beli sebab suka design nya..

sekarang ni untuk second baby, decide untuk beli lagi satu stroller memandangkan abangnya masih guna stroller ni..nanti berebut la pulak..tak terpikir nak beli twin stroller pun sebab tak suka..besar dan bulky..

mari tengok pilihan stroller yang berkenan di hati:

1.Stokke Xplory Stroller



suka stroller ni sebab stylo dan warna semua menarik! tapi sebab bulky dan memerlukan ruang yang besar..say no to bulky stroller..plus harganya yang sangat la mencekik darah dan tak mampu nak beli..hihi.

2.Babyzen Yoyo

yang ni limited edition, tapi dah takde skang..kalau tak,suka gak dengan design yang ni..babyzen yoyo antara dalam list sebab ringan dan compact senang nak lipat dan bawa pergi travel..tapi pikir banyak kali sebab tak bole fully recline. design baru 2014 ni ada yang untuk 0-6m punya tapi asing2 la..tu yang tak jadi pilih ni..babyzen ni boleh beli yang 0+ punya, 6+ atau satu set terus..



3. Quinny Zap Xtra


dulu suka gak stroller ni, tapi lama2 tengok tak suka lak..sebab asyik tenung je lama2 boring..rangka nya pun besar sikit..kelebihan lain yang ada, boleh recline habis dan macam stroller2 lain juga..

4. Bugaboo bee





design lebih kurang macam zenyoyo tapi tak secompact zenyoyo..tapi at least bugaboo bee ni tak bulky! warna pun sangat la mencairkan hati..boleh buat ku tak tidur malam.. tau pasal stroller ni dari my best friend yang dah guna stoller ni..sangat la suka dengan warna pink tu, memandangkan boy decide warna lain..pening kepala antara kuning dan merah..last2 husband pilihkan warna merah! masih pre-order lagi bulan 7 baru sampai..tak sabar nak try! beli dari instagram uk1stopcentre..murah rm600 dari beli kat mothercare! nanti dah dapat saya tulis review lagi..

thanks suamiku sebab merealisasikan angan2 mengada binimu ini..hihi. go Bugaboo BEE!


5 comments:

  1. Warna merah sangat cantik! Sesuai untuk baby boy&girl :)

    ReplyDelete
  2. Yg bugaboo bee ni kalau lipat bulky sket. Tak sama dgn babyzen. Tp memg smooth sgt stroller ni. Adik n abg dua2 naik sama satu stroller. Adik baring, abg duk depan adik.

    ReplyDelete