Tuesday, 27 May 2014

cosatto carseat untuk baby



Ya Allah, ni la padahnya pergi follow instagram yang best2 barang dari UK..corak dan warna yang sangat buat orang meronta-ronta nak beli..memang jenis pantang tengok barang baby yang comel-comel ni.. =')

mula-mula tengok ni sangat la mata harus la pergi ke purple dan pink tu..comel rasa nak gigit-gigit..perkara pertama buat jatuh hati memang sebab corak dan warna nya..

lepas dah tengok-tengok review, memang recommended carseat ni, terus cepat nak order..barang dari UK ni kalau nak beli kena sabar menunggu..lebih kurang 3 bulan..bole bayar deposit dulu dan lebihnya bayar masa barang sampai Malaysia..kalau tak sabar, jangan gatai2 pergi order ya..memandangkan due pun lama lagi akhir bulan 8, jadi tak kesah la sampai bila pun..

bila part buat pilihan ni memang sangat susah..rasanya sejuta kali tenung baru buat pilihan..dah buat pilihan pun masih tak pasti lagi..tu memang biasa terjadi..masalah negara betul..


dan akhirnya............

cuddle monster cosatto moova yang menjadi pilihan!

carseat cosatto ni ada 2 jenis satu moova dan lagi satu zoomi..moova 9kg-18kg, zoomi 9kg-36kg..pilih moova sebab boleh recline 3 position..zoomi tak boleh recline tapi bole guna lama, sampai toddler pun boleh..rasanya 36kg tu dah darjah berapa la agaknya..sebab boleh recline, harap2 ok la untuk guna dari newborn..if tak boleh, baby baru pakai carrier abang Hadif dulu la..yang tu memang untuk baby punya dari newborn-12m+..

bila dah dapat nanti bulan July, saya akan buat review la pasal car seat tu best ke tak best..ohhh ya bole beli kat IG Kedai1UK ye..


No comments:

Post a Comment